Excursies


Wandelexcursies
In de zomermaanden kan een begeleide wandeling gemaakt worden door het oostelijk deel van het gebied. Samen met een enthousiaste gids loop je langs de kreken die al zijn uitgegraven. Ondertussen vertelt de gids meer over het project en wijst je op planten en dieren die zich al in Waterdunen hebben gevestigd.

Iedere dinsdagochtend in de EVEN weken; 28 mei, 11 en 25 juni, 9 en 23 juli, 6 en 20 augustus en 3 en 17 september 2019.
De wandeling start om 10.00 uur en duurt 1,5 tot 2 uur.
Startplaats is Loods Tien, het strandpaviljoen aan de Nieuwesluisweg 50 te Breskens.
Het dragen van stevig schoeisel wordt aangeraden.
Vanwege werkzaamheden kan het voorkomen dat een alternatieve route gelopen moet worden.

Fietsexcursies
Fietsend rondom het gebied zie je Waterdunen letterlijk van alle kanten. De route start bij ’t Hof Waterdunen. Onderweg krijg je uitleg bij de getijdenduiker en de bekende zwart-witte vuurtoren. Vanaf het nieuwe fietspad op de dijk kijk je prachtig het recreatieduin in. De volgende stop is bij de vogeltelpost en ook zie je de Oestergeul. Terug gaat het langs de zuidkant van het gebied, met uitzicht over de broedeilanden midden in Waterdunen.
Vanwege werkzaamheden kan het voorkomen dat een alternatieve route gefietst moet worden.

Iedere dinsdagochtend in de ONEVEN weken; 4 en 18 juni, 2, 16 en 30 juli, 13 en 27 augustus en 10 en 24 september 2019.
De fietstocht start om 10 uur en duurt ongeveer 2 uur.
Startlocatie is ’t Hof Waterdunen, Hogedijk 3, Breskens.
Breng zelf een fiets mee.

Meer informatie:
Aanmelden voor bovenstaande excursies is niet nodig. De kosten voor een rondleiding bedragen € 4,- voor volwassenen; kinderen tot 16 jaar betalen € 2,-. Graag gepast geld meebrengen. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap mogen gratis deelnemen.
Een overzicht van alle excursies die Het Zeeuwse Landschap in Waterdunen organiseert, vindt u in de activiteitenkalender op de website van de natuurorganisatie.

Groepsexcursies
Het is ook mogelijk om een excursie in Waterdunen voor groepen aan te vragen. Neem voor meer informatie contact op via jm.christiaansen@zeeland.nl.