Kijkje achter de hekken


Welkom in Waterdunen: een bijzonder natuur- en recreatiegebied in wording op de grens van land en zee. Tijdens de Open Dag kan iedereen een kijkje nemen achter de hekken van wat nu nog bouwterrein is.

Op de prachtige locatie van Hof Waterdunen, kom je alles te weten over de ontwikkelingen in dit gebied. Een gids neemt je mee, te voet of op de fiets, en vertelt over dit bijzondere project. Ontdek de vogels en planten die Waterdunen al hebben gevonden. Hoor meer over de Oestergeul en neem een voorproefje van de zilte teelten van het Kustlaboratorium. Ook kinderen zijn van harte welkom; in het Kinderkustlab kunnen ze experimenteren met zoet en zout water. Kom langs en ontdek Waterdunen!

Wanneer:         zaterdag 22 september van 10.00 tot 15.00 u
Waar:               Hof Waterdunen, Hogedijk 3, 4511 RL Breskens

Bereikbaarheid:
Hof Waterdunen is goed bereikbaar op de fiets en te voet, maar er is geen parkeergelegenheid voor auto's. Vanaf de westelijke parkeerplaats aan de Walendijk, rijdt een pendeldienst voor bezoekers van de Open dag.

Programma:
Bij de proeverij van zilte zaligheden en het Kinderkustlab op Hof Waterdunen kun je tijdens de hele Open dag terecht. De getijdenduiker en het oude gemaal bij het Killetje zijn ook de hele tijd open. De rondleidingen met een gids beginnen volgens onderstaand schema met Hof Waterdunen als startpunt. Breng voor de fietsexcursie je eigen tweewieler mee. Voor de wandelexcursies draag je het beste dichte schoenen.

10.30 uur wandelexcursie
11.00 uur fietsexcursie
11.30 uur wandelexcursie
12.30 uur wandelexcursie
13.00 uur fietsexcursie
13.30 uur wandelexcursie

Op de kaart Open dag Waterdunen 2018 staan de verschillende locaties in en rond Waterdunen aangegeven.