Kom naar de Open dag!


Nieuwsgierig naar hoe Waterdunen er nu uit ziet? Het gebied is de afgelopen periode flink veranderd. Het werk aan de inlaatkreek is gereed, de bruggen zijn aangelegd en de kreken zijn met elkaar verbonden. De volgende stap is het binnenlaten van het zoute water. Vanwege de werkzaamheden is het gebied normaal gesproken niet toegankelijk. Maar op 28 september zetten we de bouwhekken van Waterdunen open voor bezoekers. Komt u ook?  

Wanneer:         zaterdag 28 september van 10.00 tot 15.00 u
Waar:               Naast de getijdenduiker bij 't Killetje

Wandel- en fietsexcursies

Tijdens de open dag vertellen we graag het bijzondere verhaal van Waterdunen en laten we (delen van) het gebied zien. Leer over de planten en vogels van Waterdunen tijdens een wandel- of fietsexcursie met een gids. Of laat u informeren over de getijdenduiker; een ingenieus bouwwerk dat straks twee keer per dag vers zeewater binnenlaat in het natuurgebied. De wandel- en fietsexcursies duren ongeveer 1,5 uur.

Programma:

U bent van harte welkom op zaterdag 28 september tussen 10.00 tot 15.00 uur. In de tent op de locatie kunt u terecht voor meer informatie over het project. De wandel- en fietsexcursies starten ook vanaf deze locatie, op de volgende tijden:

10.30 uur wandelexcursie
11.00 uur fietsexcursie
11.30 uur wandelexcursie
12.30 uur wandelexcursie
13.00 uur fietsexcursie
13.30 uur wandelexcursie

De excursies zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en gaan deels over onverhard terrein. Het is handig om stevige (wandel)schoenen en een lange broek aan te trekken.

Locatie en meer informatie

U bent welkom op onze locatie bij ‘t Killetje, naast de getijdenduiker. Kom op de fiets of maak gebruik van de parkeerplaats aan de Walendijk (betaald parkeren). Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen.

 

De open dag Waterdunen is onderdeel van de Week van de Zwinstreek. Meer activiteiten vindt u op https://www.ivn.nl/weekvandezwinstreek .