Werk in uitvoering


Niet alles in het gebied kan tegelijk uitgevoerd worden. Terwijl de aannemers in het veld bezig zijn, wordt er achter de schermen druk gewerkt aan de voorbereiding van de laatste onderdelen van Waterdunen die nog moeten worden aangelegd.

Zilte Teelt Percelen

Eind 2019 is stichting Het Zeeuwse Landschap begonnen met de aanleg van de zilte teelt percelen. 

Wandelpad

Het gedeelte van het wandelpad dat midden door Waterdunen loopt is al aangelegd. Een vlonderpad loopt van noord naar zuid over een drietal eilandjes die met bruggen zijn verbonden. Op twee van deze eilandjes zijn de eerste vogelkijkhutten gebouwd door stichting Het Zeeuwse Landschap. De aanleg van de rest van het wandelpad, dat de mogelijkheid biedt om helemaal rondom Waterdunen te lopen is in voorbereiding. In 2020 wordt ook verder gewerkt aan de brug bij de Walendijk parkeerplaats, waarvan de landhoofden al zijn aangebracht.

Recreatiepark

De voorbereidingen voor de inrichting van het recreatiepark zijn in volle gang. Met veel enthousiasme presenteerde Recreatieondernemer Molecaten de plannen tijdens de Open Dag van Waterdunen op 28 september 2019, waar ook de buurtbewoners werden geïnformeerd. De gepresenteerde filmpjes en de situatieschets in virtual reality spraken hierbij tot de verbeelding. Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt, dat blijkt onder meer uit de circulaire aanpak waar bij de bouw voor gekozen wordt. De woningen zijn demontabel en modulair, wat wil zeggen dat de grondstoffen herbruikbaar zijn. Bij de afbouw wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en de woningen worden voorzien van energiezuinige systemen.Molecaten begint met de aanleg van de duincamping. Daarna worden de vakantiehuizen geplaatst.

Stand Molecaten tijdens de Open Dag