Augustus 2015: werk in Waterdunen

De werkzaamheden in Waterdunen zijn in volle gang. Een tour door het gebied in augustus met projectleider uitvoering Jeroen de Maat gaf gelegenheid om foto's te maken. Onderstaand leest en ziet u wat er zoal gebeurt.

Ten zuiden van 't Zandertje

Aannemer Jac Rijk B.V. is gestart  met het aanbrengen van een afdekkende zandlaag in het toekomstige recreatiedeel ten zuiden van het Zandertje (zie: foto's 1).


(Foto's 1)

Het zand komt uit het zanddepot in Waterdunen (zie: foto 2).


(foto 2)

Bij de RWZI aan de Puijendijk wordt gegraven om de gedroogde grond van het depot in de juiste vorm te krijgen (foto 3).


(foto 3)

Nog even een kort gesprek  bij het zanddepot tussen Jeroen de Maat en Pim van Sighem van aannemer Jac Rijk. Bij gebrek aan pen en papier kom je met een tekening met autosleutels in het zand ook een heel eind. (foto 4)


(Foto 4)
 

Vogeleilanden

Veel vogels maken al gebruik van Waterdunen. De vogels trekken zich weinig aan van de dumpers, de gele bouwwagens, die rondrijden. (foto 5) In het voorjaar zaten zelfs zes paartjes strandplevieren te broeden.


(Foto 5)
 

Groene Dijkje

Het Groen Dijkje wordt op de plaats van de toekomstige inlaatkreek, tegenover de getijdenduiker, al ter voorbereiding afgegraven. (Foto 6)


(Foto 6)
 

Fietspad onderaan Nolletjesdijk

In september starten werkzaamheden voor het aanleggen/doortrekken van een fietspad onderaan de Nolletjesdijk. Het fietspad komt te liggen tussen de Kieweg en de Puijendijk. (zie foto's 7) Op de middelste foto, achter het bord 'einde fietspad' gaat straks het fietspad rechtdoor. Naar verwachting is dit fietspad in november 2015 gereed. Het is straks een mooie route tussen Groede en Breskens.


(Foto's 7)