Opening


Welkom in Waterdunen!

De vele vogels waren de eerste bezoekers van Waterdunen en hebben hun nestje gebouwd op de vogeleilanden. Met het uitvoeren van de laatste werkzaamheden is rekening gehouden met het broedseizoen, daarom ging Waterdunen stap voor stap open. In oktober opende de eerste wandelroute in het oostelijke deel, de groene Zeekraalroute. De twee andere wandelroutes in het westelijk deel van Waterdunen zijn begin december geopend. Wandelaars kunnen nu over drie routes door Waterdunen lopen.

Wandelpaden Waterdunen

​​Parkeren en locatie start wandelroute

U kunt uw fiets parkeren in de fietsenstalling bij de ingang bij de Langeweg (ter hoogte van de Kieweg). Waterdunen ligt op ca. 10 minuten fietsen van het fietsvoetveer Vlissingen-Breskens.

Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op de parkeerplaats aan de Walendijk. De parkeerplaats en de fietsenstalling zijn op plattegrond aangegeven. U kunt hier starten met de blauwe Golfroute, de groene Zeekraalroute of de oranje Vogelroute.

Handig om te weten

 • Over de wandelroute
  De wandelroutes zijn een combinatie van verharde paden, onverharde paden en vlonderpad. Het onverharde gedeelte van de wandelroute kan bij regen modderig zijn. Kies daarom voor stevige schoenen.
   
 • Hondenbeleid
  Omdat Waterdunen een vogelgebied is, zijn honden in het grootste deel van Waterdunen niet toegestaan. In het oosten van Waterdunen is een gedeelte waar honden aan de lijn wel zijn toegestaan. Dit staat op de borden langs de route aangegeven en op de plattegrond.
   
 • Fietsen
  Waterdunen is een wandelgebied, er zijn geen fietspaden. U kunt uw fiets parkeren bij de verschillende fietsparkeerplaatsen. Waterdunen per fiets beleven? Verken dan het fietspad rondom Waterdunen.