Recreatiewoningen


Op 3 december 2021 heeft Provincie Zeeland de gronden voor het recreatiedeel van Waterdunen over aan recreatieonderneming Molecaten overdragen. Molecaten is eind december 2021 gestart met de bouw van het recreatiepark. Als eerste wordt er gestart met het bouwen van een centrumgebouw, zo’n 200 campingplaatsen en de eerste fase van circa 75 huizen en 38 glamping tenten. Molecaten past de recreatiewoningen in Waterdunen zoveel mogelijk in het landschap in. Hierbij is natuurbeleving een belangrijke waarde. Binnen en buiten vloeien in elkaar over. Het geeft een gevoel van rust en ruimte midden in de natuur.

Slik en schor huis Molecaten
Artist impressie
 

Innovatief bouwen

Duurzaamheid is één van de belangrijkste sleutelwoorden bij de bouw van de recreatiewoningen. De woningen zijn modulair en demontabel. Dit betekent dat Molecaten snel en efficiënt kan bouwen en het milieu zo min mogelijk belast. De onderdelen van de woningen zijn inwisselbaar en nieuwe ontwikkelingen zijn hierdoor snel toe te passen.

Vallei huis Molecaten
Artist impressie

 

Ontwikkelen met duurzame systeemkeuzes

Eenvoud, comfort, gebruiksgemak en rendement zijn de sturende elementen voor het maken van duurzame systeemkeuzes. Molecaten streeft naar (her)gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke materialen en circulaire systemen met kleine kringlopen. Energiezuinige- en natuurlijke systemen verwarmen en koelen de recreatiewoningen. Verblijven in Waterdunen staat voor rust en ruimte midden in de natuur met duurzaamheid als uitgangspunt.

Vragen

Met het overdragen van de gronden draagt Provincie Zeeland ook daadwerkelijk het stokje over aan Molecaten wat betreft de aanleg van het recreatiepark. In het voorjaar van 2023 hoopt Molecaten de eerste gasten te kunnen ontvangen. Mensen met vragen over de werkzaamheden of de bouw van het park kunnen contact opnemen met Molecaten via e-mail (waterdunen@molecaten.nl) of bezoek voor meer informatie de website van Molecaten